Nazad
CITROËN SPACETOURER: „UNLIMITED LIFE“
04/02/2016 20:30
CITROËN SPACETOURER: „UNLIMITED LIFE“
CITROËN SpaceTourer, moderno vozilo snažnog karaktera, svojim trima izvedbama i mogućnostima unutarnjeg uređenja daje novi odgovor na potrebe suvremenih obitelji i osoba koje vole putovati s prijateljima, ali i poslovnih korisnika. Taj je novi kombi pravi nomad koji ide u korak s vremenom te beskompromisno objedinjuje udobnost, praktičnost i estetiku. Zahvaljujući novoj platformi SpaceTourer nudi iznimna vozna svojstva i učinkovitost te potrošnju po kojoj je „Best in Class“. Opremljen je tehnologijama koje jamče visoku razinu sigurnosti i svakodnevni život čine lakšim. SpaceTourer prava je pratnja za intenzivan život bez granica i premijerno će biti predstavljen na Ženevskom salonu.
 
Kao predvodnik u segmentu monovolumena i vozila za razonodu, CITROËN posjeduje istinsko znanje i umijeće potrebno za razvoj svestranih i prostranih automobila koji u vožnju unose zadovoljstvo.
 
Uz SpaceTourer Marka upotpunjuje svoju ponudu i potvrđuje svoju sposobnost da se u segmentu furgona uspne u višu klasu. Moderan je i prilagođen svijetu u pokretu, u kojem se način življenja i navike neprestano mijenjaju te se razonoda i putovanja sve češće dijele s drugima. SpaceTourer je vedar, praktičan i ugodna pratnja u svakodnevici te olakšava život i nudi bezbroj mogućnosti.
 
Svestran i poseban, CITROËN SpaceTourer dostupan je u tri izvedbe. Prilagođen je potrebama suvremenih obitelji kao i potrebama poslovnih korisnika te usto nudi dozu odvažnosti karakterističnu za CITROËN.
SpaceTourer čine:
 
– dizajn fluidnih linija, bez agresivnih oblika, za pojavu koja odiše smirenošću. Stil SpaceTourera ujedno je energičan i pouzdan, visok prednji kraj omogućuje mu da dominira na cesti i daje mu sav njegov karakter;
 
– učinkovita konstrukcija koja pruža prostranost, praktičnost i prilagođena je svim potrebama. Njegova modularna platforma po uzoru na EMP2 nudi više mjesta u kabini, veći prtljažnik i bolju upravljivost. Dostupne su
tri duljine po izboru, među kojima je izvedba od 4,60 m, jedinstvena na tržištu, u koju stane čak do devet osoba**, što ga čini idealnom svakodnevnom pratnjom i na selu i u gradu. Zahvaljujući visini od 1,90 m, lako može pristupiti parkiralištima. Vrlo je funkcionalan i ima klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem, stražnje staklo koje se može otvoriti te brojne pretince;
 
                                                                                                                                
– udobnost za zadovoljstvo tijela i duha s ugodnom unutrašnjošću, povišenim vozačevim položajem, kliznim i okretnim sjedalima koja se prilagođavaju svim potrebama, te ostakljenim krovom. To je zadovoljstvo naglašeno iznimnom zvučnom izolacijom i vrhunskom udobnošću vožnje.
 
– tehnologije koje život čine lakšim, kao što je head-up displej i navigacijski sustav 3D povezan s internetom s opcijom CITROËN Connect Nav, ali i tehnologije koje pridonose sigurnosti, na primjer sljedeće funkcije: Coffee Break Alert, opcija koja nakon dva sata neprekidne vožnje naznačuje da je vrijeme za stanku, Driver Attention Alert koji otkriva kada vozač nije pozoran i Collision Risk Alert. Sve su te tehnologije i usluge omogućile da SpaceTourer osvoji maksimalnih pet zvjezdica na testiranju EuroNCAP.
 
– dizelski motori najnovije generacije BlueHDi do 180 KS i 400 Nm, za razine potrošnje i emisija CO2 „Best in Class“ u segmentu (BlueHDi 115 S&S sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem: 5,1 l/100 km i 133 g CO2) i ograničene troškove uporabe.
 
 
 
SNAŽNA OSOBNOST

CITROËN SpaceTourer odlikuje se fluidnim dizajnom bez agresivnih linija, čiji oblicima ističu njegovu pouzdanost i robusnost.
Zahvaljujući kotačima smještenima u kutovima vozila i kratkim prevjesima SpaceTourer na prvi pogled osvaja skladnim proporcijama i prostranošću koju pruža.
Sprijeda je kratak poklopac motora usmjeren horizontalno i naglašen visoko smještenim širokim svjetlima, što ostavlja dojam snage i dominacije na cesti po uzoru na američki kombi.
Izvedba potpisa Marke vizualno je vrlo dojmljiva. Potpis je ugrađen u prednju masku te se s obiju strana chevrona nastavlja sve do unutrašnjosti svjetala i time ističe pogled vozila.
Prednji je kraj naglašen širokim profinjenim i pouzdanim odbojnikom u koji su ugrađene kontrastne crne rešetke ventilacijskih otvora koje ističu robustan stil SpaceTourera. Vertikalna dnevna LED svjetla smještena su u nastavku lukova kotača te se savršeno uklapaju u donji dio iznad svjetala za maglu zbog čega SpaceTourer odiše pustolovnim duhom.
S bočne strane modela SpaceTourer vidljiv je unutrašnji prostor zahvaljujući širokim bočnim kliznim vratima i velikim ostakljenim površinama kojima se ističe velika i ugodna kabina.
Kao spoj stila i funkcionalnosti, stražnji kraj vozila odlikuje se velikim vratima koja pozivaju na putovanja i otkrivaju velik prostor u unutrašnjosti. Na toj površini blagih linija nalazi se stražnje staklo koje se može otvoriti i čiji su kutovi iskošenog oblika, u skladu s oblikom stražnjih stakala.
CITROËN SpaceTourer odlikuje se dizajnom razvijenim u cilju funkcionalnosti i praktičnosti. Nema granica, suvremen je te svojim robusnim i profinjenim stilom poziva na izlete i poslovna putovanja, i to u gradskom okruženju kao i prema egzotičnijim odredištima.
Kako bi se naglasili svi ti stilski aduti, za SpaceTourer dostupna je lepeza od devet boja, od otmjene crne Onyx, plave Impérial, smeđe Rich Oak, sive Platinium i sive Aluminium do jarke narančaste Tourmaline, plave Lagoon, bež Sable i bijele Banquise. A kako bi mu izgled postao potpuno savršen, može ga se opremiti aluminijskim naplatcima od 17’’ Curve.
 
NOVA PLATFORMA ZA VIŠE PROSTORA

CITROËN SpaceTourer ima novu izvedbu modularne platforme EMP2 koja je upotrijebljena za C4 Picasso i Grand C4 Picasso. Od njih je preuzeo cijeli prednji kraj te je stoga pogodan za ugradnju mehaničkih dijelova kao što su motor i mjenjač, ali i za električne dijelove kao što su akumulator, snop kablova prednjeg bloka itd.
Ostatak platforme u potpunosti je osmišljen za SpaceTourer. U njezinu ojačanu strukturu smještene su nove posebne osovine, prednja i stražnja, koje podnose teret do 1 400 kg. Zahvaljujući modularnosti platforme moguća su dva osovinska razmaka (2,92 m i 3,27 m), ali i dva stražnja prevjesa (0,80 m i 1,15 m). Tako je njihovim kombiniranjem moguće dobiti tri duljine: XS od 4,60 m (jedinstvena u segmentu) s kratkim međuosovinskim razmakom, M od 4,95 m i XL od 5,30 m s dugim međuosovinskim razmakom.
 
Izvedba Duljina Međuosovinski razmak Prevjes straga Najveći obujam prtljažnika VDA
(5 mjesta – 2. red pomaknut naprijed)
XS 4,60 m Kratak Kratak 1 978 litara
M 4,95 m Dug Kratak 2 381 litara
XL 5,30 m Dug Dug 2 932 litara
 
Ta nova platforma nudi:
– prilagodljivost za prijevoz do 9 osoba;
– prostranost u drugom i trećem redu sjedala;
– lak ulazak u vozilo, osobito u trećem redu, zahvaljujući velikom otvoru bočnih kliznih vrata (do 0,93 m ovisno o odabranoj izvedbi);
– velik obujam prtljažnika (do 2 932 litre u izvedbi XL – 5 mjesta)
Uz optimalne dimenzije (duljina: od 4,60 do 5,30 m / širina: 1,92 m / visina: 1,90 m), električni hidraulični upravljač i promjer kruga okretanja od 11,30 m do 12,40 m kojima se odlikuje, CITROËN SpaceTourer okretno je vozilo koje se prilagođava svim situacijama i ispunjava svačije zahtjeve.
 
SpaceTourer dostupan je u četiri izvedbe:
SpaceTourer Feel i SpaceTourer Shine, koje se nude u tri duljine i s pet, sedam ili osam mjesta. Te su izvedbe namijenjene ponajprije brojnim ili nekonvencionalnim obiteljima, kao i svima koji vole putovati s prijateljima. Unutrašnjost tih izvedbi može se prilagoditi po želji, zahvaljujući kliznim sjedalima na vodilicama, za optimalan obujam prtljažnika i više prostora za noge za one koji to žele. Sjedala s naslonima podesivog nagiba mogu se preklopiti (suvozačevo sjedalo te sjedala u drugom i trećem redu) pa je krupne predmete potrebne za razne aktivnosti ili za dom moguće prenijeti u vozilo u samo jednom pokretu.
SpaceTourer Business, koja se nudi u tri duljine i s pet do devet mjesta. Ta je izvedba vrhunskog stila namijenjena ponajprije profesionalnim vozačima u prijevozu putnika (hotelski prijevoz, taksisti itd.). Može se konfigurirati po izboru, s obzirom na broj sjedala i opremu, te tako omogućuje odabir vozila gotovo po mjeri.
SpaceTourer Business Lounge, koja se nudi u dvije duljine, M i XL, te sa šest ili sedam mjesta. Ovisno o uporabi, ta izvedba može postati pravi „salon ili mobilni ured“, sa zasebnim kožnim sjedalima leđima okrenutima cesti (u drugom redu), sklopivim kliznim stolom te dodatno zatamnjenim stražnjim staklima za više privatnosti. Dakako, namijenjena je poslovnim korisnicima (vozila s vozačem, prijevoz poznatih osoba itd.).
 
PRAKTIČAN ZA SVE NAMJENE

CITROËN SpaceTourer uvelike olakšava život i pravi je saveznik u svakodnevnom životu. Može prevoziti do
devet osoba* uz jedinstvenu duljinu u segmentu od samo 4,60 m i odlikuje se visinom od 1,90 m pa se lako kreće u svim uvjetima i na svim mjestima, kao što su podzemne garaže u gradu, u stambenim kompleksima, trgovačkim centrima ili zračnim lukama, gdje se vozila iz tog segmenta katkad otežano kreću.
Domišljat i funkcionalan SpaceTourer nudi:
klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem: ekskluzivna u tom segmentu, automatska funkcija omogućuje otvaranje i zatvaranje bočnih vrata bez kontakta ako su vam pune ruke. Jednostavnim potezom noge ispod ugla stražnjeg odbojnika vozilo se otključava i vrata na strani na kojoj se nalazite otvaraju se automatski. To je pravi adut jer olakšava, primjerice, smještanje najmlađih u dječju sjedalicu ili iskrcavanje prtljage.
– klizna bočna vrata kojima se može upravljati gumbom. To je istinska prednost, primjerice za vozače izvedbi SpaceTourer Business ili Lounge, jer mogu upravljati kliznim vratima s vozačevog mjesta kako bi ih otvorili ili zatvorili tako da putnici ne moraju njima rukovati;
stražnje staklo koje se može otvoriti i omogućuje optimalan utovar u prtljažnik samo jednim pokretom ili jednostavan pristup prtljažniku ako nema dovoljno mjesta za otvaranje vrata. Staklo se otvara diskretnim gumbom smještenim s lijeve strane osvjetljenja registracijske pločice;
– velik broj otvorenih i zatvorenih pretinaca raspoređenih po kabini (do 74 litre), a sprijeda se nalaze: donji pretinac za rukavice s utičnicom od 3,5 mm i 12 V te USB-utičnicom, gornji pretinac za rukavice koji može biti osvijetljen i rashlađen, držači za čaše sa svake strane instrumentne ploče, gornji središnji pretinac i dva velika pretinca na prednjim vratima u koje stane boca od 1,5 l. Putnici također mogu uživati u praktičnoj opremi koja usto obuhvaća: preklopive stoliće, zavjese za zaštitu od sunca, utičnice od 12 V i 220 V.
 

 

UDOBNOST CITROËN ZA IZNIMNO ZADOVOLJSTVO

Ugodna unutrašnjost

Prostrana unutrašnjost modela CITROËN SpaceTourer osmišljena je u duhu putovanja gdje svaki putnik može uživati u najboljem tretmanu.
Otvoren je prema vanjskoj okolini zahvaljujući brojnim staklima i širokom ostakljenom krovu sastavljenom od dviju površina koje se mogu zasebno zamračiti, što omogućuje uživanje u prirodnoj svjetlosti.
Njegova blago povišena instrumentna ploča pruža osjećaj sigurnosti. Zajedno s povišenim vozačevim položajem omogućuje još bolji nadzor nad cestom. Sve je raspoređeno tako da vozaču bude u vidnom polju i nadohvat ruke, primjerice instrumentna ploča s dojmljivim i suvremenim brojčanicima,
dodirni zaslon od 7’’, komande za upravljanje grijanjem, pretinci, gumbi za otvaranje bočnih kliznih vrata itd.
U kabini modela CITROËN SpaceTourer svi putnici uživaju u posebnom tretmanu kako bi svako putovanje i svaki izlet bili trenuci opuštanja i druženja.
Sjedala su obrađena mekim i toplim materijalima te omogućuju iznimnu udobnost. SpaceTourer nudi dvije obrađene tkanine s grafičkim efektom (Mica, Graphite), crnu impregniranu tkaninu Carla te crne kožnate presvlake Claudia.
Za putnike u drugom i trećem redu dostupne su zasebne klizne fotelje s naslonima podesivima po nagibu, s udobnim naslonima za glavu i ruke, sve to za optimalno zadovoljstvo. Taj je osjećaj upotpunjen krovom za veću udobnost u središnjem dijelu, koji je opremljen ventilacijskim otvorima s blagim puhanjem za klimatizaciju te ambijentalnim osvjetljenjem, kao u zrakoplovu.
Unutrašnje ozračje uređeno je tako da je sve u znaku mira i bezbrižnosti. Također, kako bi se dodatno ojačala ta udobnost, SpaceTourer ima posebnu zvučnu izolaciju. Upotreba apsorbirajućih materijala u karoseriji i oko cijele kabine (na krovu, vratima, armaturnoj ploči, podu...) i podebljanog višeslojnog stakla (+ 0,70 mm odnosno 3,85 mm) omogućuje smanjenje zvučnih i vibracijskih smetnji.
 
 

 
Optimalna udobnost u vožnji

Bez obzira na stanje cesta, CITROËN SpaceTourer nudi najvišu razinu udobnosti u vožnji, osobito zahvaljujući ovjesu koji omogućuje vrlo precizno upravljanje uz istodobno očuvanje izvrsne amortizacije. SpaceTourer opremljen je ojačanom prednjom osovinom Pseudo MacPherson sa stabilizatorom te novom stražnjom osovinom s trokutastim ramenima tako da je moguć prijevoz do devet osoba i njihove prtljage. Uz te osovine moguć je pogon 4x4 (prerada koju je izvelo poduzeće DANGEL).
Povezivanjem tih dviju novih osovina dobiva se spoj ponašanja i udobnosti na najvišoj razini i kada je vozilo pod opterećenjem i kad je prazno, uz očuvan izniman užitak u vožnji.
Za prigušivanje vibracija i sasvim nježnu povezanost s cestom, SpaceTourer opremljen je nosačem motora koji prigušuje vibracije s dvama optimiranim zglobovima za ublažavanje učinka udaraca. Osim toga, kako bi se zajamčila najveća razina udobnosti s putnicima u vozilu ili bez njih, opruge su promjenjive krutosti, a amortizeri promjenjive amortizacije prilagođene opterećenju (AMVAC), „pasivnog“ sustava koji omogućuje promjenu amortizacije ovisno o položaju karoserije.
Zahvaljujući takvim tehničkim svojstvima, SpaceTourer nudi razinu udobnosti daleko iznad standarda u tom segmentu, i to za sve putnike.
 
TEHNOLOGIJE KOJE ŽIVOT ČINE LAKŠIM

Opuštena i jednostavna vožnja

Osim funkcija koje su korisne u svakodnevici kao što su otključavanje i pokretanje vozila bez ključa (ADML) te klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem i otvaranjem pomoću gumba, CITROËN SpaceTourer nudi razne tehnologije koje olakšavaju vožnju:
novi  7“ tablet osjetljiv na dodir, koji Marka uvodi na modelu SpaceTourer, omogućuje upravljanje svim funkcijama medija, telefona i navigacije. Opremljen je vrhunskim dodirnim zaslonom koji je dovoljno lagano dodirnuti vrškom prsta.
– funkcija Mirror Screen koja omogućuje potpuno sigurno korištenje aplikacija s pametnog telefona na  7“ tabletu osjetljivom na dodir. Ta se funkcija nudi s dvama tehnologijama: Apple CarPlayTM i MirrorLink®
CITROËN Connect Nav, novi navigacijski sustav 3D, osjetljiv na dodir i spojen s internetom u stvarnom vremenu. Tu novu generaciju navigacije uvodi SpaceTourer, a njome se upravlja glasovnim prepoznavanjem ili putem 7“ tableta osjetljivog na dodir. CITROËN Connect Nav povezan je s internetskim uslugama kao što je TomTom Traffic, funkcija koja nudi informacije o stanju u prometu u stvarnom vremenu, pronalazi benzinske postaje i parkirališta i njihove cijene, pruža informacije o vremenu i pronalazi mjesne znamenitosti. Korisnici će znati cijeniti i opciju upozorenja na opasna područja, koja omogućuje vizualno i zvučno obavještavanje o područjima s čestim nesrećama i opasnim područjima (ta je usluga dostupna u svim zemljama Europe osim Švicarske). CITROËN Connect Nav uključuje i funkciju Mirror Screen.
head-up displej omogućuje vozaču da neprekidno gleda cestu i da u vidnom polju na prozirnoj ploči ima sve bitne informacije za vožnju (trenutačnu i preporučenu brzinu, postavljenu brzinu na regulatoru/limitatoru brzine, postavke navigacijskog sustava i upozorenje na opasnost od sudara). To je velika novost među vozilima u tom segmentu.
automatsko uključivanje dugih svjetala. Taj sustav upravlja izmjenama dugih i kratkih svjetala ovisno o tome uočava li automobile u prometu. Aktivan je noću za brzine veće od 25 km/h, a deaktivira se na brzini manjoj od 15 km/h.
Top Rear Vision. Taj je sustav posve ekskluzivan i pomoću njega stražnja kamera šalje prikaz stražnjeg prostora do 180°, gledano s visine, na dodirni zaslon od 7’’. Kada se vozilo približi prepreci, sustav sâm približi sliku stražnjeg prostora kako bi se točnije prikazala preostala udaljenost.
Grip Control, usavršen sustav protiv proklizavanja koji optimira prianjanje prednjih kotača ovisno o vrsti podloge.
 
Tehnologije u službi sigurnosti

SpaceTourer pravi je primjer tehnologija kojima se predviđaju opasnosti i koje pomažu u vožnji kako bi ona bila još sigurnija i bezbrižnija. Ugrađene su sljedeće tehnologije:
sustav za upozorenje o nenamjernom prelaženju crte (AFIL), koji upozorava vozača kada automobil prijeđe crtu, a da pokazivač smjera nije uključen. Sustav prepoznaje nenamjeran prelazak preko označene crte na tlu (pune ili isprekidane) i upozorava vozača zvukom i vizualnim znakom na instrumentnoj ploči.
– ultrazvučni sustav za nadzor mrtvog kuta, koji narančastom diodnom lampicom ugrađenom u kut retrovizora obavještava vozača o prisutnosti vozila u mrtvom kutu. Sastoji se od četiri senzora smještenih na prednjem i stražnjem odbojniku i aktivan je na brzini od 12 do 140 km/h; 
ograničenje brzine: prepoznavanje prometnih znakova i upozorenja. Taj je sustav prava novost, radi pomoću kamere smještene u gornjem dijelu vjetrobranskog stakla i upotpunjuje podatke opcionalnog navigacijskog sustava. Tako vozač u svakom trenutku raspolaže informacijama o trenutačnim ograničenjima u prometu. Kada kamera prepozna prometni znak s ograničenjem brzine, vozač može pritiskom tipke prihvatiti preporučenu brzinu i postaviti je kao brzinu regulatora ili limitatora;
Coffee Break Alert koji vozaču na instrumentnoj ploči prikazuje upozorenje nakon dva sata neprekidne vožnje, a zatim ponavlja upozorenje ako vozač nastavi voziti još jedan sat.
– Driver Attention Alert. Taj sustav nadzire ponašanje vozača putem višenamjenske kamere smještene u gornjem dijelu vjetrobranskog stakla koja bilježi učestalost prelaska preko crte na cesti. U slučaju smanjenja pozornosti, vozač dobiva zvučno i vizualno upozorenje.
prilagodljivi regulator brzine vozila, koji omogućuje vozaču da dopusti vozilu da se prilagodi brzini vozila koje se nalazi ispred njega. Taj automatski sustav regulacije može smanjiti brzinu za do 20 km/h tako da utječe samo na papučicu gasa. Nema aktivnog kočenja. Taj je sustav posebno prilagođen umjereno gustom prometu, primjerice na autocesti.
Collision Risk Alert (ARC), sustav koji obavještava vozača kada postoji opasnost od neposrednog sudara kako bi vozač reagirao. Upozorenje je zvučno i vizualno. Uključuje se neposredno prije pokretanja automatskog kočenja. Djeluje na temelju dva stupnja za uključivanje:
o razina opasnosti 1: narančasto upozorenje koje obavještava o premaloj udaljenosti od prethodnog vozila,
o razina opasnosti 2: crveno upozorenje koje obavještava vozača da treba kočiti;
Active City Break. Uvodi ga CITROËN SpaceTourer i omogućuje smanjenje tjelesnih ozljeda putnika time što koči umjesto vozača zahvaljujući višenamjenskoj kameri smještenoj u gornjem dijelu vjetrobranskog stakla, i to u sljedećim slučajevima:
o pri brzini od 0 do 30 km/h: sprječava sudar sa statičnim ili pokretnim preprekama ili s pješacima.
o pri brzini višoj od 30 km/h: smanjuje brzinu prije sudara. 
Sve te inteligentne tehnologije cestu čine sigurnijom kako bi vožnja više nego ikad prije bila vrijeme uživanja i opuštenosti.
 
Pet zvjezdica EuroNCAP

CITROËN SpaceTourer dobio je maksimalnih pet zvjezdica na testiranju EuroNCAP. Taj rezultat nagrada je za rad uložen u razvoj tog vozila, ali i za brojnu opremu za udobnost i sigurnost te za modularnu platformu najnovije generacije.
Ti su rezultati dobiveni na testiranju 2015., s pojedinačnim rezultatom od pet zvjezdica u četiri kategorije:
– zaštita odraslih 87 %.
– zaštita djece 91 %.
– zaštita pješaka 64 %.
– pomoćni sigurnosni sustavi 78 %.


MOTORI NAJNOVIJE GENERACIJE

CITROËN SpaceTourer nudi pet pogonskih sklopova od kojih svi imaju dizelske motore BlueHDi. Ta nova generacija motora koju CITROËN nudi od kraja 2013. omogućava osjetno smanjenje emisije dušikovih oksida (NOx) i ujedno smanjuje emisiju CO2 zahvaljujući inovativnom ispušnom sustavu koji čine:
 
– oksidacijski katalizator na izlazu iz motora koji uklanja ugljikovodike (HC) i ugljikov monoksid (CO) nastale izgaranjem,
 
– sustav SCR (Selective Catalytic Reduction), smješten ispred filtra krutih čestica, koji ubrizgavanjem Adblue®* (mješavine vode i ureje) do 90 % dušikovih oksida (NOx) pretvara u vodenu paru (H2O) i dušik (N2), oba neškodljiva plina,
 
– filtar krutih čestica s dodatkom, koji je grupa PSA PEUGEOT CITROËN predstavila na svjetskoj pretpremijeri 2000., za eliminaciju do 99,9 % krutih čestica.
Inovativnu i jedinstvenu konstrukciju ispušnog sustava čini precizan raspored tehnologija: katalizator SCR smješten je ispred filtra krutih čestica s dodatkom i jedini je sustav naknadne obrade koji emisiju NOx može smanjiti do 90 %, a ujedno i emisiju CO2 do 4 %.
 
Različitim dizelskim motorima kojima je opremljen CITROËN SpaceTourer postižu se sljedeće vrijednosti potrošnje u mješovitoj vožnji i emisije CO2(kod duljine XS):
– motor BlueHDi 95 s ručnim mjenjačem: 5,5 l/100 km i 144 g/km CO2
– motor BlueHDi 95 S&S ETG6: 5,2 l/100 km i 135 g/km CO2*
– motor BlueHDi 115 S&S sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem: 5,1l/100 km i 133 g/km CO2
– motor BlueHDi 150 S&S sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem: 5,3l/100 km i 139g/km CO2
– motor BlueHDi 180 S&S EAT6: 5,8l/100 km i 151 g/km CO2*
 
*Adblue® se nalazi u spremniku od 22,4 litre. Taj je obujam dovoljan za vožnju do 15 000 km. Jednostavno se puni kroz otvor na prednjem dijelu vozila pokraj stepenice na vozačevim vratima.
Uz te motore najnovije generacije i aerodinamičnu siluetu te uravnoteženu masu (100 do 300 kg manju u odnosu na vozila iz tog segmenta i vozila usporedive snage), postiže se potrošnja i emisija CO2 „Best in Class“ u segmentu.
Osim optimalne potrošnje goriva, tim motorima omogućuje se smanjenje troška upotrebe jer interval servisiranja iznosi 40 000 km ili dvije godine.
Nema komentara ...
Ostavite komentar
* Ime
* Email (Nece biti prikazan)
*
* Unesite verifikacioni code
* - Obavezna polja